Nurota tumani gidrologik obyektlari va karst jarayonlarining hududiy xususiyatlari - Kodirova, Maxfuza Maxmudovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Nurota tumanidagi asosiy buloqlarning ilmiy-gidrologik tavsifi keltirilgan, “Chashma” gidrologik obyektining hududiy ekotizimdagi roli kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda Nurota tizmasi, uning murakkab karst tizimlari va gidrologik manbalari, g‘orlari va buloqlarning gidravlik bog‘liqligi yoritilgan.
Keywords: Nurota; arid iqlim; Chashma; karst jarayoni; tektonik yoriqlar; g‘orlar; yer osti suvlari; artezian manbalari