Jizzax viloyatida turizmni rivojlantirishda joylashtirish vositalari va diqqatga sazovar joylarning oʻrni - Abdiramanov, Jangabay Bektursinovich; Usmanov, Mashrab Rustamovich; Abdinazarova, Xidoyatxon Oripovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada Jahonda turizmning o‘rni, turizm, Jizzax viloyati o‘zining noyob tabiati va betakror tarixiy obidalari, me’moriy yodgorliklari, bundan tashqari turizmni rivojlantirishga oid qaror va farmonlari, viloyatda joylashgan arxeologiya yodgorliklari, arxitektura (tarixiy obida ziyoratgohlar) va monumental hamda diqqatga sazovor joylar, mehmonxonalar, viloyatining tog‘li va tekislik hududlari, joylashtirish vositalari, mehmonxona, oilaviy mehmon uylari, turkompaniya faoliyati, Baxmal tumanining turistik marshrurtlari, turizm sohasida loyihalar, turizm istiqbollari haqida taklif va tafsiyalar berilgan.
Keywords: turizm; viloyat geografik o‘rni; turizmni rivojlantirishga oid qaror va farmonlar; arxeologiya yodgorliklari; arxitektura (tarixiy obida ziyoratgohlar) va monumental hamda diqqatga sazovor joylar soni; gastronomik turizm; mehmonxona; oilaviy mehmon uylari; turkompaniya; turistik marshrutlar va turizm istiqbollari