Qaraqalpaqstannıń social-ekonomikalıq hám ekologiyalıq rawajlanıw tariyxındaǵı ayrım baǵdarları - Djumageldiev, N.R (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Qoraqalpog‗istonning ijtimoiy-iqtisodiy va ekologik rivojlanish jarayonlari hamda ijtimoiy hayotdagi o‗zgarishlarning tarixiy tahlili natijalari keltirilgan. Bozor munosabatlarini rivojlantirishga yo‗naltirilgan Qoraqalpog‗iston iqtisodiyotining negizini turli shakllardagi mulk tashkil etadi, iste‘molchilar huquqlarining ustuvorligini hisobga olgan holda davlat iqtisodiy faoliyat, tadbirkorlik va mehnat qilish erkinligini, barcha mulk shakllarining teng huquqliligini va huquqiy jihatdan bab-baravar muhofaza etilishini kafolatlaydi.