Sh. Sintaktik stilistik vositalarning ijtimoiy tarmoq platformalarda qo’llanishi (Facebook va Instagram misolida) - Qobilova, M (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola ijtimoiy tarmoqlar matnlarida sintaktik stilistik vositalarning qoʻllanishi hamdan ularning nutqiy ta’sirchanligini tahlil qiladi. Izlanishlar asosan Facebook va Instagram platformalari asosida olib borildi. Oʻrganishlar asosini turli xil badiiy tasvir vositalarining, xususan, retorik soʻroq gaplar, parallelism, ellipsiya, inversiya va boshqa bir qancha vositalarning nutqning ta’sirchanligini oshirishda, oʻquvchilarni jalb qilishda, va berilayotgan xabarni samarali yetkazishdagi oʻrni muhokama qilinadi.
Keywords: sintaktik stilistik vositalar; Facebook platformasi; ritorik savollar; parallelizm; ellipsis; inversiya; foydalanuvchi tomonidan yaratilgan content