Kattalar ta’limi pedagogik muammo sifatida - Davletova, A.A (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada katta yoshdagilarning yosh davrlari klassifikatsiyasi, olimlarning kattalik tushunchasi haqidagi fikrlari bayon etiladi. Shunday qilib, aksariyat olimlar asosiy e’tiborni katta yoshli odamning voyaga yetmagan- lardan (bolalar va oʻsmirlar) farq qiluvchi ijtimoiy-psixologik xususiyatlariga qaratadilar.
Keywords: kattalik; yetuklik; YUNESKO; ta’lim; rasmiy ta’lim; norasmiy ta’lim; andragogik model