Maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq buzilishlarini tuzatish jarayonida logoritmik texnologiyalarni qo‘llash - Bekmanova, J.A; Tajimuratov, A.J (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola zamonaviy jamiyatda dolzarb bo‘lgan muammoga – maktabgacha ta’lim tashkilotlarida psixik rivojlanishida kechikish kuzatilgan bolalar bilan olib boriladigan logopedik ishlar xususiyatlariga va ularni nutq buzilishlaridan chiqarishga qaratilgan kompleks korreksion-tarbiyaviy chora-tadbirlar tizimiga bag‘ishlangan. Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda nutq kamchiliklarini logoritmik mashg‘ulotlar yordamida tuzatish va mashg‘ulotlarda logoritmik texnologiyalardan foidalanish bo‘yicha ilmiy asoslangan texnologiyalar berilgan.
Keywords: Logoritmika; logopediya; imkoniyati cheklangan maktabgacha yoshdagi bolalar; psixik rivojlanishida kechikish; nutq; texnologiya; korreksiya; logoped; maxsus usullar