Boshlangich sinf o‘quvchilarini o‘qitishda umummilliy qadiriyatlar mohiyati - Babasheva, G.B; Jiyanbayeva, D.Q (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada umummilliy qadiriyatlarni keng targʻib qilish bo‘yicha olib boriliyatgan tashabbuslar haqida, ularning yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati va o‘rgatishning yangi metodlarini yaratish, yosh avlodga umummilliy qadiriyatlarning qadr-qimmatini tushintirish va asrab-avaylashga o‘rgatish yuzasidan metodik tavsiyalar beriladi.
Keywords: Umummilliy qadiriyat; tarbiya; ma’naviyat; madaniyat; vatanparvarlik; interaktiv metod; yosh avlod; urf-odat; me’ros