O‘quvchilar konstruktiv xulq-atvor xususiyatlari shakllanishida nizoli vaziyatlarga munosabat usullari - Norqo‘ziyeva, D.Sh; Mahammadova, R.S (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ta’lim tizimida yuzaga keladigan shaxslararo nizolarning jamiyat rivojlanishiga salbiy ta’siri, kelib chiqish omillari haqida fikr yuritilib, unda ijtimoiy-psixologik-tibbiy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim tizimi samaradorligining pasayishiga olib kelishi to‘g‘risida mulohazalar keltirilgan.
Keywords: shaxslararo nizolar; konstruktiv va destruktiv nizolar; obyektiv va subyektiv omillar; ijtimoiy–psixologik; ijtimoiy–tibbiy og‘ishib taranglik; xavotir; hasad; dushmanlik; gʻazab; xavotirlanish; ogʻriq; shikastlanish; stress; befarqlik