Milliy oyanıw dáwiri hám lirikalıq qaharman máselesi - Dabılov, P (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada XX asrning 80-yillarida badiiy adabiyotdagi milliy uyg‗onish davri masalalari haqida so‗z boradi. Lirikada davr muammolarini tasvirlashda publitsistik lirika ustunlik qildi. Ushbu masalalar lirik qahramon obrazi orqali ochib beriladi. Milliy uyg‗onish davri, lirik qahramon, lirik personaj masalalari I.Yusupov, M.Seytniyazov, T.Sarsenbaev, K.Karimov asarlari misolida tadqiq qilinadi.