«Taorifi muslimin» jurnalida turkistondagi islohotchilik jarayonlarining yoritilishi - Xasanov, A.O (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada XX asr boshlarida Turkiyada nashr qilingan «Taorifi muslimin» jurnali haqida ma‘lumot beriladi. Jurnal sahifalarida yoritilgan Turkiston tarixi bilan bog‗liq maqolalar tahlil qilinib, ularning mazmun-mohiyati va ko‗lami ochib beriladi. Jurnal Turkistonning siyosiy, ijtimoiy va madaniy tarixi bo‗yicha qimmatli manba ekanligi asoslanadi.