XX ásirdiń 20-30-jıllarında sovet húkimetiniń Qaraqalpaqstandaǵı dinge qaratılǵan siyasatı hám de gúresiwshi qudaysızlar awqamı iskerligi - Zinatdinov, N.K (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada XX asrning 20-30-yillarida Sovet hukumatining Islom diniga nisbatan siyosati doirasida Qoraqalpoǵistonda «Kurashchan xudosizlar ittifoqiʻning yuritgan faoliyati, uning musulmonlarga nisbatan qilgan qattiq bosimi tahlil qilinadi.
Keywords: din; musulmon; masjid; qurbon hayiti; ro‘za hayiti; kurashchan xudosizlar ittifoqi; bolshevik; kommunistik partiya