Jaslardıń kásip tańlawında tásir etiwshi faktorlar hám ortalıq - Matkarimova, M.A (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada ijtimoiy psixologiyadagi muammolardan biri yoshlarning kasb tanlashi, ulardagi individual xususiyatlar va unga ta‘sir qiluvshi faktorlar ko‗rib chiqildi. O‗spirinlarning kasb tanlashida ota-onalar va o‗qituvchilarning o‗rni va ijtimoiy muhit haqida so‗z yuritilgan.