Tálim mámleketlik emes tillerde alıp barılatuǵın klaslarda qaraqalpaq tili sabaqlıǵındaǵı ádebiy materiallarǵa talqı (10-klas materiallari misalinda) - Mambetova, G.A (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada ta‘lim davlat tilidan boshqa tillarda olib boriladigan sinflarda qoraqalpoq tili tarkibida o‗qitiladigan adabiy materiallar, mavzular kalendar tematik reja, darsliklar bilan solishtirilib tahlil qilingan.