Kompozitor Najimaddin Muxammeddinov dóretiwshiliginde simfoniyalıq poema janrı - Abatbaeva, R.A (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada XIX-XX asrlarda Oʻrta Osiyo davlatlarida simfonik musiqaning hayotida simfonik poema janri Gʻarb musiqa madaniyatida shakllana boshlagani va Oʻzbekiston va Qoraqalpogʻiston kompozitorlari ijodida turli namunalar yartilishi, shu tariqa kompozitor N.Muxammeddinov ijodida simfonik poema janrida yaratilgan asari «Pos- qan el» poemasining tahlili haqida ma‘lumotlar keltiriladi.
Keywords: musiqa; poema; polifoniya; garmoniya; kanon; simfoniya; kompozitor; kontrast; janr; faktura; repriza; major