Қарақалпақ шаңарақларын беккемлеўдиң социал психологиялық факторлары - Темирбеков, Б.О (FAN va JAMIYAT, 2023)
Бу мақолада қорақалпоқ оилаларини мустаҳкамлашнинг ижтимоий психологик омиллари келтирилган бўлиб, уларда ёш оилаларга тайинланадиган «мурындық» ота ва «мурындық» онанинг оиланинг мустаҳкамлигини таъминлашдаги ҳолатлари кўриб чиқилган.