Musiqa mashg‘ulotlarida cholg‘u asarlarini o‘rgatish orqali o‘quvchilarda musiqiy-estetik didni shakllantirishning tashkiliy-pedagogik mexanizmlari - Madrimov, B.X; Samatova, D.S; Omanqulova, Sh.N (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada musiqa mashg‘ulotlarida xalq musiqa merosi hisoblangan cholg‗u asarlari bilan tanishtirish va o‗rgatish orqali o‗quvchilarda musiqiy-estetik didini shakllantirishning pedagogik asoslari va mexanizmlari ochib berilgan. Shu bilan birga o‗quvchilarda «Ustoz- shogird» an‘analariga amal qilishni odat qildirish, milliy kuy-qo‗shiqlarimizga, Vatanga, oila va insonlarga mehr- muhabbatini oshirish orqali o‗quvchi yoshlarni musiqiy-estetik didini shakllantirishning keng ko‗lamli xususiyatlari yoritilgan.