Kórkem sóz sheberleri tildegi sinonimlerdiń payda bolıw deregi - Orazımbetov, A.Q (FAN va JAMIYAT, 2022)
Mazkur maqolada badiiy so‗z ustasi tomonidan qo‗llanilgan kontekstli sinonimlar ham asarlar badiiyligi, ta‘sirchanligini ta‘minlash bilan birga uzoq qo‗llanish borasida tilda mutlaq sinonimlarni tashkil etib hozirgi adabiy tilning ham rivojlanishiga ta‘sirini o‗tkazadiganligi to‗g‗risida so‗z yuritilgan.