Boshlang‗ich matematika darslarida rost va yolg‗on mulohazalarni shakllantirish usullari - Nazarov, X.E; Eshkobilova, G.N (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada boshlang‘ich matematika ta‘limda oʻquvchilarning rost va yolg‘on mulohazalar haqidagi bilim, koʻnikma va malakalarini shakillantirish uchun, oʻquvchilar berilgan mulohazalardan rost va yolg‘on mulohazalarni tanlab olishni va ularning qanday o‘qilishini o‘quvchilarda shakllantirish hamda, rost va yolg‘on mulohazalarini o‘rgatish metodlari, shakllari haqida materiallar bayon etilgan.