Ўзбекистон Республикаси олий таълим тизимида CBI ва STEM технологиясига асосланган дарсни ташкил қилишнинг илмий-назарий асослари - Машарипова, Ф (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақола СBI/STEM технологияларининг айрим унсурларини ўзида акс эттирган ва муваффақиятли амалга оширилган илмий тадқиқот ишлари натижаларини муҳокама тортади. Биология ихтисослигида таҳсил олаётган талабаларга СBI/STEM технологияларидан фойдаланган ҳолда дарс ўтишни ташкил қилишга асос бўлувчи илмий-амалий тажрибалар самараси ҳақида фикр билдирилган.