Bo‘lajak texnologik ta‘limi yo‘nalishi o‘qituvchilarni xalq hunarmandchiligi a‘maliy darsida ka‘sbiy komponentligini o‘rgatishning muammo va yechimlari - Qutlimuradov, K.A (FAN va JAMIYAT, 2022)
Moqalada o‗qituvchilarni tayyorlashda ularning kasbiy kompetentligini shakllantirish pedagogik muammo ekanligi, kasbiy kompetentlikni shakllantirish, boʻlajak o‗qituvchilarning kasbiy va shaxsiy kamolotini ta‘minlash uchun pedagogik- psixologik shart sharoitlarni yaratish, kompetentlik yondashuv asosida modernizatsiyalash, kasbiy kompetentligini shakllantirishning xususiyatlari kabi masalalar so‗z etiladi. Kasbiy tayyorgarlik darajasiga qoyiluvchi talablar nuqtayi nazaridan kompetentlik talabalarning muayyan vaziyatlarda bilim, malaka va faoliyat usullari to‘plamini maqsadga muvofiq qo‘llash qobiliyati so‗z etiladi.