Бензин фракцияларининг изомеризацияланиш реакцияларини механизми ва термодинамикаси - Махмудов, М.Ж; Қаршиев, М.Т (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ҳозирги кунда экологик талабларга мувофиқ бензинларни ишлаб чиқариш учун, юқори октанли таркибида ароматик углеводородлар сақламаган бензин компонентлари ишлаб чиқариш имконини берувчи жараёнлар кўламини ошириш керак. Ушбу жараёнлардан бири бу енгил бензин фракцияларини (пентан-гексан фракциялари) изомеризациялаш жараёни ҳисобланади. Ушбу мақолада пентан – гексан фракцияларининг изомеризацияланиш реакцияларини механизми ва термодинамикасини тадқиқ қилишнинг натижалари баён этилган.