Ўзбекистон автомобил саноатининг ривожланиши: тарихий тахлил (1996-2020 йй) - Мамажанов, А.А (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасида мустақиллик йилларида ташкил этилган саноатнинг янги соҳаси- автомобилсозлик саноати, унинг ривожланиш тенденциялари, қўлга киритилган ютуқлар, амалга оширилган ислоҳотлар ва уларнинг натижалари статистик маълумотлар, адабиётлар ҳамда бирламчи манбалар асосида тахлил қилинган.