Оролбўйи ландшафтларида экологик барқарорликни таъминлаш масалалари - Назаров, Х.Т; Ибрагимов, Л.З; Қушоқова, Ф; Бобоев, С (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада 60 йиллардан кейин Орол денгизи ҳавзасида юзага келган экологик муаммоларнинг кескинлашиб бориши натижасида экологик ижтимоий муаммоларнинг ҳосил бўлганлиги батафсил ёритиб берилган бўлиб, уларни бартараф этиш борасида чора тадбирлар кўрсатилган. Мақолада орол бўйи ҳавзасида экологик барқарорликни таминлаш бўйича таклиф, тавсия ва методик кўрсатмалар берилган бўлиб, уни ҳудуд экологик ҳолатини оптималлаштириш орқали амалга ошириш йўллари кўрсатиб ўтилган.