BOShLANGʻICh TA’LIM OʻQISh SAVODXONLIGI DARSLARIDA MASAL MATNI USTIDA IShLASh METODIKASI - Gʻulomova, Xolida (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada boshlangʻich ta’lim oʻqish savodxonligi darslarida masal matni ustida ishlashning metodikasi koʻrib chiqiladi. Masal janrining tarbiyaviy ahamiyati, oʻquvchilarga axloqiy tushunchalarni singdirish yoʻllari va ifodali oʻqishni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda oʻzbek adabiyotidagi masallar asosida amaliy tavsiyalar beriladi.
Keywords: masal; boshlangʻich ta’lim; oʻqish savodxonligi; matn tahlili; tarbiyaviy adabiyot; metodika; ifodali oʻqish