BOShLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIKNI GEYMIFIKATSIYA VOSITASIDA ShAKLLANTIRISh MAZMUNI - Zarimbetova, Gulzira Kocherbaevna; Aminova, Xushnoza Baxodir qizi; Nuriddinova, Ruxshona Dastonbekovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida kommunikativ kompetentlikni shakllantirish jarayonida geymifikatsiya texnologiyasining ahamiyati va mazmuniy asoslari koʻrib chiqiladi. Geymifikatsiyaning kommunikativ kompetentlik komponentlariga ta’siri, uning didaktik imkoniyatlari va boshlangʻich ta’lim kontekstidagi oʻrni muhokama qilinadi. Maqolada kommunikativ kompetentlikning tarkibiy tuzilishi, geymifikatsiya elementlarining pedagogik funksiyalari va ularning oʻzaro bogʻliqligi tahlil etiladi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, geymifikatsiya yondashuvi boshlangʻich sinf oʻquvchilarida nutqiy faollikni, muloqot madaniyatini va hamkorlikka moyillikni rivojlantirishga sezilarli hissa qoʻshishi mumkin.
Keywords: kommunikativ kompetentlik; geymifikatsiya; boshlangʻich ta’lim; nutqiy faollik; didaktik oʻyin; motivatsiya; oʻquvchi shaxsi.