FOLKLOR PROZASÍNDAǴÍ “GÚNA” KONCEPTINIŃ TÚRLERI: DINIY HÁM SOCIAL-TURMÍSLÍQ GÚNA - Qalbaeva, Gulparshın Sarsenbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada “Gunoh” konceptining folklor nasri matn tarkibidagi mantiqiy tuzilishi, konseptual va badiiy xususiyatlari jihatidan farqlanuvchi diniy gunoh va ijtimoiy-maishiy (dunyoviy) gunoh tushunchalarining mazmuniy jihati tahlil qilindi, mantiqiy tuzilishi va didaktik vazifasi ko‘rib chiqildi.
Keywords: gunoh; ijtimoiy-maishiy gunoh; motiv; syujet konstruktor; taqiq; jazo; epikalıq matn tarkibi; didaktik funksiya