A.ÁBDIEVTIŃ «BÚRKIT ShÍŃ» ShÍǴARMASÍNDA OBRAZ JASAW ÓZGEShELIGI - Ktaybekova, Zulfiya Kengesbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Qoraqalpoq yozuvchisi A.Abdievning "Burgut cho‘qqi" hikoyasida obraz yaratish xususiyatlariga badiiy tahlil qilingan. Hikoyada yozuvchi tomonidan burgut hayoti orqali inson taqdiri, tabiat qonuni, halollik bilan or-nomus masalasining soʻz yuritilganligi oʻrganilgan. Asardagi burgut, arqar, qargʻa va boshqa obrazlar orqali tabiatdagi tiriklik uchun kurash, kuchli bilan ojizning munosabati ochib berilganligi misollar asosida talqin etilgan.
Keywords: hikoya; animalistika; qushlar; hayvonlar; syujet; kompozitsiya; obraz; inson; tabiat; ramz