A.ÁBDIEVTÍŃ «ÁYYEMGI QARAQALPAQLAR» ROMAN-DIALOGIYASÍNDA FOLKLORIZMLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ - Allamuratova, Zuxra Maxsetbaevna; Qaypbergenova, Azada Muratbay qızı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada yozuvchi Allanazar Abdievning «Ayyemgi qaraqalpaqlar» roman-dialogiyasidagi folklorizmlarning qoʻllanilishi tahlil qilingan. Mazkur asardagi qoʻllanilgan folklorizmlar orqali folklor va badiiy adabiyot orasidagi bogʻliqlik jihatlari aniqlangan.
Keywords: folklorizm; mifologiya; afsona; rivoyat; roman; an’ana; tipologiya; obraz