RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA MATEMATIKA FANINI O‘QITIShNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Atabaeva, Baxıtlı Jaxanshaevna; Davlatbayeva, Xolida Nodirbek qizi (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada raqamli ta’lim muhitida matematika fanini o‘qitishning nazariy-metodologik asoslarini aniqlash va tizimlashtirishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotning maqsadi raqamli didaktika sharoitida matematik kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlarini, o‘qituvchi faoliyatining metodik transformatsiyasini hamda raqamli baholashning ishonchlilik-me’yoriy asoslarini asoslashdan iborat.
Keywords: raqamli ta’lim muhiti; raqamli didaktika; matematik kompetensiya; metodik dizayn; o‘quv analitikasi; raqamli baholash; adaptiv ta’lim