LOGORITMIKA – MAKTABGAChA YOShDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRIShNING SAMARALI VOSITASI - Tajimuratov, Azizbek Jaksimuratovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada erta yoshdagi bolalar bilan logoritmik mashqlardan foydalanish samaradorligi haqida fikr yuritiladi. Muallifning shaxsiy tajribasi shuni ko‘rsatadiki, logoritmika nafaqat tarbiyalanuvchilarning jismoniy sifatlarini mustahkamlaydi, balki nutq rivojiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatib, bolalarda turli nutqiy ko‘nikmalarni shakllantirishga yordam beradi.
Keywords: nutq rivoji; erta yosh; individual yondashuv; logoritmik mashqlar; kompleks yondashuv; ritm; temp; harakat-makon mashqlari