QARAQALPAQ TILIN OQÍTÍW METODIKASÍ BOYÍNShA IZERTLEWLER - Karamatdinova, Gawhar Tayırovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq tili o‘qitish metodikasining shakllanish tarixi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan. Muallif qoraqalpoq tili metodikasining dastlabki manbalarini mumtoz shoir-mutafakkirlar ijodidan tortib, bugungi kunning zamonaviy tendensiyalarigacha tadqiq etgan. Shuningdek, so‘z ma’nolarini o‘rganish metodikasini takomillashtirish va o‘qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash masalalari muhokama qilingan.
Keywords: metodika; ta’lim sifati; "4K" ko‘nikmalari; innovatsion texnologiyalar; leksikologiya; so‘z ma’nosi; lingvistik kompetensiya