UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA JISMONIY TARBIYA DARSLARINI TAShKIL ETISh VA O‘TKAZISh USULLARI - Jumaniyazov, Qonisbay Tolibaevich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada jismoniy tarbiya darsining tuzilishi, dars o‘tishning gigiyenik sharoitlarini yaratish, turli pedagogik muammolarni hal qilish, turli yoshdagi maktab o‘quvchilari bilan o‘tkaziladigan dars qismlarini taqqoslash masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining psixologik va fiziologik xususiyatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: jismoniy tarbiya darsining natijalari; individual xususiyatlar; darsning optimal zichligi; darsning tuzilishi; jismoniy mashqlar; pedagogik vazifalar; tayyorgarlik; asosiy va yakuniy qismlar; harakat samaradorligi; organizmning anatomik-fiziologik xususiyatlari