BO‘LAJAK O‘QITUVChILARNING PROGNOZLASh KOMPETENSIYASINI EGALLASh JARAYONLARINING PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Djamilova, Gulbaxar Joldasbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning prognozlash kompetensiyasini shakllantirish muammosi ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Kompetensiyaning mazmun-mohiyati, tarkibiy tuzilishi, pedagogik xususiyatlari hamda shakllantirish mexanizmlari yetakchi pedagog va psixolog olimlar qarashlari asosida yoritiladi.
Keywords: prognozlash; kompetensiya; pedagogik faoliyat; refleksiya; kasbiy rivojlanish; bashoratlash; pedagogik texnologiyalar; bularni rus va ingliz tiliga tarjima qilib bering