ShAYÍR T.QABULOV ShÍǴARMALARÍNDA QOLLANÍLǴAN SÓZ JASAWShÍ QOSÍMTALARDÍŃ STILI - Seydullaeva, Dárigúl Yuldashevna; Seydullaeva, Ayzada Yuldashevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq tilshunosligida so‘z yasalishi tizimi, uning usullari va tadqiq etilish tarixi nazariy jihatdan yoritilgan hamda taniqli ijodkor T.Qabulov asarlari misolida so‘z yasovchi affikslarning lisoniy va stilistik xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, matnda til vositalarini tejash qonuniyati asosida yuzaga kelgan qo‘shma so‘zlar va affiksal morfemalarning badiiy matndagi xizmati aniqlangan.
Keywords: affiks; leksik ma’no; morfologiya; sintaksis; leksikalogiya; leksika-semantik