QARAQALPAQ NAQÍL-MAQALLARÍNDA ÚY HAYWANLARÍ ATAMALARÍNÍŃ (TÚYE) QOLLANÍLÍWÍ - Dilanov, Bekmurza Gulimbetovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq maqol-matallarida qo‘llanilgan hayvonlar nomlari lingvokulturologik yo‘nalishdan o‘rganildi. Paremiologik birliklarni o‘rganish orqali qoraqalpoqlarning turmushi, yashash tarzi, madaniyati, lug‘at tarkibi bo‘yicha ko‘plab ma’lumotlar olamiz. Chunki maqol-matallarda xalqning asl lug‘at tarkibiga oid so‘zlar o‘rin olgan.
Keywords: zoomorfizm; animalizm; paremiyalar; qoraqalpoq tili; lingvokulturologiya; mifologiya; etnomadaniyat; obrazlilik