KÓRKEM ÁDEBIY TILDE QARATPALARDÍŃ STILLIK QOLLANÍLÍWÍ - Allanazarov, Esbergen Esbosınovish; Esbergenova, Baǵdagul Perdebaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada tilimizdagi lingvistik birliklardan undalmalarning badiiy tildagi qoʻllanilish hodisasiga bagʻishlangan boʻlib, soʻz ustalari asarlarida qoʻllanilishdagi ularning ot soʻzlardan yasalishi, ma’nolarining ta’sirchalikdagi oʻziga xos xususyatlariga bagʻishlangan ayrim tafsilotlarimiz havola etiladi.
Keywords: lingvistika; sinonim; valentlik; ekvivalent; kontekst; undalma; semantika; stil