MIGRACIYA TARIYXÍ – BUL INSANIYAT TARIYXÍ - Utepova, Genjexan Baltabaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada asosan tarixiy davrlarda dunyo aholisining migratsion harakktlari (koʻchishi), migratsion harakatlariga ta’sir ko‘rsatuvchi iqtisodiy, demografik, siyosiy, ijtimoiy va ekologik omillar haqila so‘z boradi.
Keywords: migratsiya; migratsiya tariyxi; iqtisodiy; demografik; siyosiy; ijtimoiy; ekologik omillar