QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASÍNDA ALKALOIDLÍ ÓSIMLIKLERDIŃ TARQALÍWÍ - Temirbekov, Orazımbet (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi tabiiy florasida oʻsadigan alkaloidli oʻsimliklarning umumiy soni va ularning botanik-geografik hudular boʻyicha nisbiy tarqalishi bayon qilingan.
Keywords: alkaloydlar; tabiiy flora; oila; turkum; tur; apiaceae; chenopodiaceae; fabaceae; asteraceae; boraginaceae; solanaceae; artemisia