GENERATIV JASALMA INTELLEKT TEXNOLOGIYALARÍ TIYKARÍNDA TEKSTLI INFORMACIYALARDÍ VIZUALLASTÍRÍWDÍŃ TEORIYALÍQ HÁM ÁMELIY TIYKARLARÍ - Qunnazarov, Amangeldi Quatbayevich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada matnli ma’lumotlarni vizuallashtirishda generativ sun’iy intellekt texnologiyalarining roli, ularning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari haqida tushuncha berilgan. Shuningdek, matnlardan tasvirlar, infografika va sxemalar yaratishda ChatGPT, Gemini, Claude, Midjourney, Canva AI, Napkin AI va boshqa zamonaviy generativ sun’iy intellekt xizmatlarining imkoniyatlari oʻrganiladi.
Keywords: generativ sun’iy intellekt; matnli axborot; vizualizatsiya; infografika; ta’lim texnologiyalari; Napkin AI; ChatGPT; Midjourney; Canva AI