IOT SENSORLARI VA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA IShLOVChI MOBIL ILOVA ORQALI IChIMLIK SUVI SIFATINI AVTOMATIK MONITORING QILISh - Xamroyeva, Dilafroʻz Namozovna; Kamolova, Moxiniso Farmon qizi (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada AquaScan nomli sun’iy intellekt asosida ishlovchi suv sifati monitoringi va filtr tavsiyasini beruvchi mobil ilova imkoniyatlari keltirilgan. Mobil ilova suvning pH, TDS, harorat va loyqalik koʻrsatkichlarini real vaqt rejimida yigʻib, sun’iy intellekt modeli yordamida tahlil etadi.
Keywords: sun’iy intellekt; mashinaviy oʻrganish; suv sifati monitoringi; IoT sensorlar; filtr tavsiyasi