INTERAKTIV OQÍTÍW METODLARÍ TIYKARÍNDA OQÍWShÍLARDÍŃ KREATIVLIK KOMPETENCIYALARÍN QÁLIPLESTIRIW - Saparbaeva, Tazagul Tlekovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ta’lim tizimida raqamlashtirish jarayonlarining kuchayib borishi sharoitida o‘quvchilarda kreativ fikrlashni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Unda raqamli pedagogik texnologiyalar va interfaol o‘qitish metodlarining ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kreativlik tushunchasining pedagogik va psixologik jihatlari, kreativ fikrlashni shakllantirish bosqichlari hamda zamonaviy ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion metodlarning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot jarayonida pedagogik texnologiyalar nazariyasiga oid ilmiy qarashlar tahlil qilinib, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarga yechim topishi va yangi g‘oyalar yaratish qobiliyatlarini rivojlantirishda interfaol metodlarning samaradorligi asoslab berilgan. Natijada raqamli ta’lim muhiti o‘quvchilarning ijodiy va intellektual salohiyatini rivojlantirishda muhim omil ekanligi aniqlangan.
Keywords: raqamli ta’lim; pedagogik texnologiya; kreativ fikrlash; interfaol metodlar; innovatsion ta’lim; ta’lim samaradorligi