6-KLASS OQÍWSHÍLARÍNA TÁBIYIY PÁNLERDI OQÍTÍWDA QOLLANÍLATUǴÍN INNOVACIYALÍQ METODLAR - Gaypova, Roza Tursinbaevna; Kallibekova, Venera (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada 6-sinf tabiiy geografiya darslarini o‘qitishda qo‘llaniladigan innovatsion pedagogik metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, STEAM yondashuvi, loyiha ta’limi va amaliy mashg‘ulotlarning samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Interfaol usullarning o‘quvchilar bilish faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqola umumiy o‘rta ta’lim muassasalari geografiya o‘qituvchilari uchun amaliy va metodik ahamiyatga ega.
Keywords: innovatsiya; tabiiy fanlar; interfaol metodlar; AKT; STEAM; Loyiha ta’limi; didaktika