AROMATIK UGLEVODORODLAR MODULINI OʻQITIShDA TALABALARNING MAXSUS KOMPETENSIYALARINI ShAKLLANTIRISh METODIKASI - Artiqov, Maqsud Bahodirovich; Rahimboyeva, Nurxon Jahongir qizi; Sherimmatova, Mahfuza Rasul qizi; Sherimmatova, Sarvinoz Rasulqizi (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada “Aromatik uglevodorodlar” modulini o‘qitishda talabalarning maxsus kompetensiyalarini shakllantirish metodikasi mavzusini zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida o‘qitish yondashuvlari tahlil qilinadi. “Inquiry based learning” va “Problem based learning” metodlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning mustaqil bilim olish, tahlil qilish va amaliy tadqiqot o‘tkazish ko‘nikmalarini rivojlantirish maqsad qilingan.
Keywords: aromatik uglevodorodlarning kimyoviy va fizikaviy xossalari; zamonaviy pedagogik texnologiyalar; “Inquiry based learning” va “Problem based learning” metodlaridan; nostandart topshiriqlar; interfaol ta’lim; tajriba va tadqiqot; kompetensiya va texnologik yondashuv