BASLAWÍSh MEKTEP JASÍNDAǴÍ BALALARDA LOGIKALÍQ OQÍW ISKERLIGIN QÁLIPLESTIRIW - Saytbekova, Svetlana Saylaubaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy tajribani ongli va faol egallash orqali o‘z-o‘zini rivojlantirish va o‘z-o‘zini takomillashtirish qobiliyatini rivojlantirish uchun universal o‘quv faoliyatini o‘zlashtirish ko‘rib chiqiladi. Bu yerda mantiqiy o‘quv faoliyatini o‘rganish, yangi bilim, ko‘nikma va malakalarni muvaffaqiyatli egallashning asosini tashkil qiladi. Mantiqiy universal ta’lim faoliyati boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv faoliyatining rivojlanishiga va umumiy kognitiv rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi.
Keywords: boshlang‘ich sinf o‘quvchilari; jarayon; bilim; malaka; harakat; maqsad; qobiliyat; motiv; ijodkorlik; mantiq; tasnif; nazorat; fikrlash; o‘yin