S.IBRAGIMOV LIRIKASÍNÍŃ KOMPOZICIYASÍ - Orınbaeva, Aziza (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada iste’dodli shoir Sag‘inbay Ibrohimovning lirik asarlari tahlil qilinadi. Shoirning lirik she’riyatida kompozitsion uslublardan foydalanishdagi badiiy izlanishlari asarlari konteksti orqali ochib beriladi. Lirik she’rlardagi kompozitsion uslublar ularga o‘ziga xos badiiy sifat singdirib, misollar orqali tahlil qilinganidek, asar mazmuni va shaklini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi.
Keywords: lirika; kompozitsiya; she’riy mahorat; anaforik kompozitsiya; ichki kompozitsiya; tashqi kompozitsiya; mavzuli kompozitsiya; timsol; parallelizm