NAZMIY RIVOYA VA UNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Jumaniyazova, Dinora (FAN va JAMIYAT, 2026)
Mazkur o‘zbek adabiyotida rivoyaviy she’riyat va uning poetikasi muammosi ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Ayni masala she’riyatda folklorizmning vujudga kelishi hamda adabiy tur va janrlararo stilizatsiya hamda modifikatsiya hodisasi sifatida aniq misollar orqali tahlillar orqali umumlashtiriladi.
Keywords: rivoyat; folklor; she’riy shakl; stilizatsiya; modifikatsiya; badiiy uslub