TOVUSHDAN MA’NOGACHA: INGLIZ VA QORAQALPOQ MAQOLLARIDA TAQLIDIY SO‘ZLARNING KOGNITIV TALQINI - Bayimbetova, Mekhriban Berdibaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillaridagi taqlid so‘zlar kognitiv-fonosemantik nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Qiyosiy tahlil taqlidlarning universal tendensiyalari va o‘ziga xos fonetik moslashuvlarni, shuningdek, maqollarda taqlidlarning konseptualizatsiyaga qo‘shgan hissasini ko‘rsatadi.
Keywords: taqlid so‘z; talqin; kognitiv; maqol; ingliz; qoraqalpoq