X.DÁWLETNAZAROV POEZIYASÍNDA OMONIM, SINONIM HÁM ANTONIMLERDIŃ STILLIK QOLLANÍLÍWÍ - Allanazarov, Esbergen Esbosınovish; Esbergenova, Bağdagul Perdebaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada tilimizdagi lingvistik birliklardan omonim, sinonim va antonimlarning badiiy tildagi qo‘llanilish hodisasiga bag‘ishlangan bo‘lib, X. Dawletnazarov asaralrida qo‘llanilishdagi ularning ot so‘zlardan yasalishi, ma’nolarining tasirchalikdagi o‘ziga xos xususyatlariga bag‘ishlangan ayrim tafsilotlarimiz havola etiladi.
Keywords: lingvistika; sinonim; valentlik; ekvivalent; kontekst; undalma; semantika; stil