INSAN HÁM PUQARALARDÍŃ KONSTITUCIYALÍQ HUQÍQ HÁM ERKINLIKLERIN ÚYRENIW – JOQARÍ RUWXÍY PAZIYLETLERDI TÁRBIYALAWDÍŃ TIYKARÍ - Tilewov, Erkinbay Muratbaevich; Muptillaeva, Nawbahar Nurabulla qızı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada inson va fuqarolarning huquq va erkinliklarining konstitutsiyaviy asoslari, huquqiy normalari, ularni o‘rganish zamirida insonlarda yuksak ma’naviy fazilatlarni tarbiyalashdagi ahamiyati tahlil qilingan.
Keywords: yuksak ma’naviy fazilat; inson; fuqaro; konstitutsiya; huquq; erkinlik; shaxsiy huquq; siyosiy huquq; iqtisodiy va ijtimoiy huquq