TURIZM TARAWÍNÍŃ ZAMANAGÓY SOCIAL-EKONOMIKALÍQ RAWAJLANÍWDAǴÍ TUTQAN ORNÍ HÁM ÁHMIYETI - Turǵanbaev, Dawranbek Nietbay ulı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada turizm sohasining zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi tutgan o‘rni va ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida turizm tushunchasining nazariy asoslari, turizmning asosiy turlari va ularning iqtisodiyotning turli tarmoqlariga ko‘rsatadigan ta’siri ochib beriladi.
Keywords: turizm; ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish; barqaror turizm; infratuzilma; raqamli texnologiyalar; madaniy meros